Senioren 24 Juni

In memoriam Arie Kooij

Nieuws afbeelding

Gisteren bereikte ons als bestuur het verdrietige bericht van het overlijden van Arie Kooij.

Maaike Muskens, oud speelster van Union Dames 1 schreef onderstaand in memoriam.

 

In memoriam Arie Kooij

Tot ons groot verdriet is een icoon van een vader, een groot toeschouwer met harde stem, een sponsor en met name dierbare vriend van menig speelster van Union op 23 juni 2022 overleden. Arie Kooij was een selfmade man, filosoof en bovenal een hartelijke en humorvolle man. Legendarisch is zijn uitspraak langs de lijn "nog een doelpunt, dan krijgen jullie een mars”. Debbie zijn jongste dochter en nu nog actief in VetA, heeft menig jaar in D1 gespeeld en Arie beloofde daar langs de lijn” een biertje voor ieder doelpunt”.

Als je op bezoek kwam op de boerderij in Alverna was je de pineut en mocht je de tennisbaan of zwembad schoonmaken, of eten geven aan de beesten. Weet je wat het was, je deed het met liefde en plezier. Dat kreeg hij voor elkaar. De boerderij was ook jarenlang gastverblijf voor de introductie van de studenten van Carolus Magnus. Dat deed hij niet alleen vanwege de lol, er moest ook hard gewerkt worden.

Ongelooflijk dat hij er niet meer is, maar hij laat een legacy aan warme herinneringen achter. Een man om nooit te vergeten.

Soms kom je mensen tegen in het leven, die een onuitwisbare indruk achterlaten. Ik spreek denk ik namens menig (oud) speelsters van Union: Arie dank dat we een deel van je leven mochten zijn.

Arie Kooij is 85 jaar geworden.

Maaike Muskens

Wij als bestuur kunnen daar niks anders aan toevoegen dan dat de wereld weer een Unionist moet missen. Wij wensen Debby en haar dierbaren heel veel sterkte in deze periode.

Bestuur Hockeyvereniging Union