27 November

Nieuwe corona maatregelen per 28 november 17.00 uur

Nieuws afbeelding

Beste leden, ouders, verzorgers, coaches en/of managers,

 

De lockdown die ingaat op zondag 28 november om 17.00 én de andere maatregelen die zijn afgekondigd hebben helaas een grote impact op het verenigingsleven en de hockeysport. Zoals het er nu uitziet gaat de zaalcompetitie gewoon door maar kunnen teams, muv de jongste jeugd en D11-tallen, niet gaan trainen in de zaal. Zie hierover de aparte berichtgeving.

Maar op dit moment bespreekt de KNHB met NOC*NSF en de andere sportbonden de gevolgen van de nieuwe maatregelen. 

Wij komen daarna zo snel mogelijk met meer informatie. 


Voor nu zijn de regels als volgt:

 

Vanaf zondag 28 november is ons sportterrein iedere dag vanaf 17.00 uur gesloten!

 

Voor zondag 28 november worden eventueel aanpassingen in het wedstrijdschema gemaakt om alle wedstrijden voor de winterstop toch door te kunnen laten gaan. De betreffende teams worden hierover geïnformeerd.

De maatregelen van 13 november jl. blijven onveranderd van kracht.

·Publiek is zowel bij amateur- als professionele sport niet toegestaan.

·Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, kunnen toegang krijgen tot de complexen. Denk hierbij aan coaches, scheidsrechters, strikt noodzakelijke rijouders en verenigingsfunctionarissen. Wedstrijden die normaal gesproken gespeeld worden met ballenkinderen, worden ook nu gespeeld met ballenkinderen.

·de sportaccommodatie "de Kluis” mag tot 17.00 uur open zijn voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn, maar met de maatregelen van 6 november (zie hieronder).

·In het horecagedeelte van het clubhuis en op de terrassen zijn vaste zitplaatsen

·Wedstrijden en trainingen zijn na 17.00 uur NIET toegestaan.

·Houd je – als je niet aan het hockeyen bent – aan de 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar).

·Ook langs de lijn, tijdens de line ups, in de dug-outs, in afstand tot de ballenkinderen of tijdens een bespreking op het veld.

·Iedereen mag sporten in de buitenlucht (trainen en wedstrijden spelen) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).

·Iedereen van 18 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen voordat het clubhuis, het terras en andere gebouwen op het sportcomplex betreden mogen worden, inclusief de kleedkamers en toiletten.

·Uitzondering op deze regel vormen de mensen die vanwege het uitvoeren van hun functie (bv coach (uit en thuis), trainer, barbeheerder of andere vrijwilliger) op de vereniging aanwezig zijn. Zij zijn vrijgesteld van deze verplichting.

·Let op: rijouders hebben geen functie in het clubhuis en tonen dus wel een CTB bewijs voordat ze het clubhuis kunnen betreden.

·Voor iedereen tot 18 jaar geldt de CTB-verplichting niet! Kinderen kunnen dus gewoon gebruik maken van alle faciliteiten, zonder CTB.

·Een afhaalpunt voor drankjes en eten kan buiten ingericht worden. Voor deze afhaalfunctie is geen CTB

·Afhalers nuttigen het aangekochte vervolgens buiten, op 1,5 meter afstand en geplaceerd maar niet zittend op het terras want daar is een CTB verplicht.

·Ook een afhaalpunt binnen is mogelijk, maar alleen als deze ruimte afgescheiden is van de rest van het clubhuis. Voor afhalers is in dit geval een mondkapje verplicht

·Zij nuttigen het aangekochte vervolgens buiten, op 1,5 meter afstand en geplaceerd maar niet zittend op het terras want daar is een CTB verplicht.

·Iemand die gecontroleerd is op een CTB, mag je een polsbandje of bv stempel geven waardoor je niet opnieuw hoeft te controleren. Let er wel op dat het bandje of de stempel maar voor één dag geldig

Juist nu is het van groot belang dat we als hockeysport laten zien dat we, zoals we dat al de gehele coronacrisis laten zien, de verantwoordelijkheid aan kunnen en zo goed georganiseerd zijn dat we de sport ook daadwerkelijk voor iedereen op veilige wijze open kunnen houden. Binnen en buiten. Voor alle hockeyers. Ook daarom is het zo belangrijk dat iedereen de maatregelen opvolgt.

We rekenen wederom op jullie begrip en medewerking!

Voor het coronavirus volgen wij als club het advies van RIVM, GGD en KNHB.

Zie ook de meest actuele informatie updates van de KNHB op;https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie