Junioren 16 Mei

GASTGEZINNEN IERSE JONGENS GEZOCHT

Op pinksterzaterdag en 1e Pinksterdag wordt voor de 46e (!) keer het Internationale C-Toernooi van Union georganiseerd.

Zoals al jaren het geval is, komen dit jaar weer teams van Monkstown Colts HC uit Dublin naar onze club, waarmee het toernooi weer internationaal is.

 

Het betreft 2 team van 14 jongens en meisjes, die allemaal bij gastgezinnen ondergebracht worden.

Gastgezinnen vangen altijd minimaal 2 spelers of speelsters op. Drie of vier jongens of meisjes op één adres is geen probleem.

 

In afgelopen jaren (m.u.v. de coronaperiode) zijn tussen onze jeugd en die uit Ierland veel mooie, blijvende contacten ontstaan.

Gebleken is, dat dit voor de Union jeugd een geweldige ervaring is.

Soms gaan de contacten zelfs zover, dat ouders met hun kinderen naar Ierland op vakantie gaan om de gasten van het C-Toernooi op te zoeken.

 

Het opvangen van buitenlandse teams wordt elk jaar lastiger, met name omdat Union steeds minder jeugdteams in de categorie O14 heeft. Bij de jongens is dat dit jaar maar één team!

Voor de meisjes is het onderdak geregeld, maar bij de jongens zijn pas 6 spelertjes voorzien van een logeeradres.

 

Voor het Internationale C-Toernooi met Pinksteren zijn we op zoek naar gastgezinnen voor Ierse jongens.


Als organisatie vragen wij aan ouders van jeugdspelers uit bijvoorbeeld de D-teams (O12) of zij dit jaar (als voorbereiding op volgend jaar) 2 of meer kinderen willen opvangen.

Wellicht zijn er ook nog ouders met kinderen in de B-jeugd (O16) die vorig jaar nog jongens hebben opgevangen, die dat dit jaar ook nog een keer willen doen.

 

Mochten er naar aanleiding van dit bericht vragen zijn, dan kunnen die, net als aanmeldingen als gastgezin via e-mail naar de organisatie van het toernooi gestuurd worden.

 

Het emailadres is: [email protected].

 

We wachten in spanning af of Union inderdaad de "familieclub” is die we zeggen te zijn.

 

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat zowel onze eigen jeugd als de Iers kinderen een levenslange mooie herinnering hebben van een gezellig en leuk toernooi met veel gastvrijheid.

 

Frans Hoefs

Toernooileider