terug naar vorige scherm
Funkey op Union

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Om kinderen tussen de 3,5 tot 6 jaar oud leuk en op een natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey. Funkey is meer dan hockey. Plezier in bewegen staat voorop. Vandaar de naam Funkey: FUN in goed leren bewegen, dat is de KEY.

 

Wat is het doel?

Het gaat bij Funkey om de motorische ontwikkeling van kinderen. De lessen zijn aangepast aan het ontwikkelingsniveau van deze leeftijdsgroep. De Funkey hockeyers komen tijdens de lessen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen zoals loopscholing, hand- oog coördinatie, evenwichtsvormen en ruimtelijke oriëntatie. De grondvormen worden gecombineerd met vormen van hockey zoals spelen, aannemen, lopen, scoren en afpakken van de bal. Gaandeweg zal er vanuit een breed georiënteerde motoriek stapsgewijs gewerkt worden aan de verschillende hockey technieken.

Op die manier leren de Funkey hockeyers op een leuke en veilige manier sportief te bewegen. Dit doen ze samen met andere Funkey hockeyers waardoor ze leren samen werken en spelen. Hier hebben de Funkey hockeyers zowel op het hockeyveld als daarbuiten profijt van.

 

Wanneer en waar zijn de funkey lessen?

We trainen op woensdag van 15.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 17.00 tot 18.00 uur bij Union. Funkey wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. De lessen worden vanaf  26 augustus gegeven door een ervaren trainer van Union. Dit zal in combinatie zijn met een assistent. Dit stelt ons in staat om de lessen zoveel mogelijk op het individuele kind aan te passen.

 

Wat heeft een kind nodig?

Gemakkelijk zittende kleding, het liefst sportkleding, en sportschoenen/gymschoenen. Het dragen van bescherming is verplicht d.w.z. scheenbescherming en bitje. Deze zijn te leen of kunnen zelf aangeschaft worden. Specifieke hockeymaterialen zoals hockeyschoenen en een hockeystick zijn niet nodig.

 

Keertje mee doen? Mail voor deelname aan een proefles naar verenigingsmanag[email protected]

 
 
13 augustus 2019

Inloggen