terug naar vorige scherm
Een woordje van de voorzitter

Beste Union-leden,

Het hockeyseizoen gaat beginnen. Dat betekent dat de honderden leden en vrijwilligers weer een heel seizoen lang iedere week op Union gaan sporten en plezier maken. Hoe fantastisch is dat!

Dit seizoen is voor mij extra speciaal.
Het is namelijk het eerste seizoen voor ons nieuwe bestuur. En we hebben er allemaal ontzettend veel zin in om onze vereniging nog leuker, beter en gezelliger te maken. Maar… we vinden het ook best spannend, want als bestuur doen we alles voor de eerste keer. Daarom was ik dan ook erg blij dat jullie in juni het vertrouwen uitspraken in mij als nieuwe voorzitter. En in het hele nieuwe bestuur. Nogmaals dank daarvoor!

Ik ben erg blij met de mooie groep mensen die we in het bestuur hebben verzameld. Stuk voor stuk mensen die hart voor de club hebben en die de ervaring die ze meebrengen vanuit het bedrijfsleven willen inzetten voor Union.

Vanaf het moment dat we werden aangesteld in juni, zijn we hard aan het werk gegaan.
Na de bestuursoverdracht hebben we alles op alles gezet om ze snel mogelijk te begrijpen wat er allemaal moet gebeuren om een vereniging met 1.200 leden goed te laten draaien. En dat is best veel. Er ligt een aantal mooie kansen en uitdagingen voor ons. Een kleine voorbeschouwing …

We willen van Union een nog hechtere club maken
Dat betekent: meer aandacht voor elkaar. Met leden die zich echt betrokken en gehoord voelen en die zich ook graag willen inzetten voor de vereniging. Daarom gaan we binnenkort ook starten met één-op-één-gesprekken met leden. Om te horen hoe jullie tegen Union aankijken. En wat er nog beter kan. Ook gaan we een verenigingsbrede poll organiseren. Want elke mening telt.

We willen een goede verhouding tussen breedte- en topsport bij Union
Maar wat is een goede verhouding? Hoe kun je een club zijn die aantrekkelijk is voor ambitieuze en recreatieve hockeyers? Hoe vind je de balans? Hoe haal je voor toptrainers binnen zonder dat dit ten koste gaat van de faciliteiten voor de breedteteams? Hierover laten we ons onder andere adviseren door de KNHB.

We gaan nadenken over het A-veld
Want dat veld moeten we verbeteren. Maar hoe? Moet hier een waterveld komen? En kunnen we dat ook betalen? Of kunnen we beter het zandveld verbeteren? Vragen waar we ons het komende seizoen over buigen.

We willen de sponsoring nieuw leven inblazen
Op dit moment zijn we bezig om meer ondernemers te interesseren voor wat er aan De Kluis gebeurt. Hiervoor hebben we inmiddels een sponsorcommissie opgericht. Union is een grote club met een regionale functie. Dat moet toch veel sponsors aanspreken.

We gaan werken aan meer instroom bij de jeugd
Veel verenigingen kampen met een teruglopend ledenaantal. Wij ook. Maar hoe kunnen we dat tij keren? Wat is daarvoor nodig? We vinden deze vraag erg belangrijk en gaan hier volop mee aan de slag.

We gaan de website verbeteren
Vanaf oktober gaan we hiermee starten zodat we nog voor het zaalseizoen een prachtige nieuwe site hebben. Een site die aansluit bij deze tijd. En die recht doet aan het imago van Union.

We gaan op zoek naar meer vrijwilligers
Na de vakantie hebben veel Unionisten hard gewerkt om alles voor het nieuwe seizoen op de rit te krijgen. Zo zijn voorbereidingsprogramma’s gestart, is er druk gezocht naar trainers, coaches en managers voor de teams, is de accommodatie weer op orde gebracht en zijn de voorraden achter de bar weer aangevuld.

Het goed laten draaien van zo’n grote vereniging is een hele klus. Een klus waarvoor je heel veel vrijwilligers nodig hebt. Daarom zijn we ook voor dit seizoen nog op zoek naar vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen aan onze mooie club!

Graag doen wij dan ook een beroep op jullie om je aan te melden.
Bijvoorbeeld bardienst-vrijwilliger. Of voor een van de commissies. Alleen samen maken we onze vereniging een echte vereniging en kunnen we het voor iedereen nog mooier en prettiger maken bij Union!

Heb je vragen of wil je je aanmelden als vrijwilliger?
Spreek dan iemand van het bestuur aan of geef het door aan Gertie, Wouter, Edo of Ronald, Ron en Inge. Jullie zijn allemaal welkom en alle hulp wordt zeer gewaardeerd!

Tot slot, voor sommigen is de competitie al begonnen, anderen hebben het afgelopen weekend een oefenwedstrijd gespeeld. Komend weekend mag iedereen weer het veld op. Ik wens alle Union-leden een heel mooi, sportief en inspirerend nieuw hockeyseizoen. Maak er wat moois mooi van!

Namens het bestuur van RKHV Union

Marie-Jeanne Giesberts
voorzitter

 
 
5 september 2019

Inloggen