Mededelingen
VERENIGING
24-8-2019
Nieuwe vertrouwenspersonen

 

Union heeft plezier in hockey en het verenigingsleven hoog in het vaandel staan. Daar hoort bij dat iedereen zich prettig en veilig voelt in het team en bij de club.

Dat is bijna altijd het geval, maar er gaat ook wel eens iets mis. Union is wat dat betreft niet beter of slechter dan de rest van de maatschappij. Denk aan pesten,een uit de hand gelopen ruzie, discriminatie, seksuele intimidatie of andere ongewenste omgangsvormen.

Voor deze gebeurtenissen heeft Union ons beiden met ingang van dit seizoen als vertrouwenspersoon aangesteld waar je bij terecht kunt als er iets aan de hand is.

Bijvoorbeeld

  • als je ziet dat iemand gepest wordt
  • als je zelf pest en daarmee in je maag zit
  • als je je om wat voor reden dan ook onveilig voelt in je team of op Union
  • als je vragen hebt die je liever niet aan je eigen trainer of coach of je teamgenoten stelt

Wij zijn Esther de Kluijs (rechts op de foto) en Daan van Breda (links op de foto). We hockeyen bij de Dames Veteranen op zondag.

We vinden het fijn om deze belangrijke functie samen uit te kunnen oefenen omdat we elkaar aanvullen en ruggespraak kunnen houden.

Esther is haar hele leven lang al ‘Unionist’, Daan heeft vroeger altijd bij Quick gehockeyd en is vier jaar geleden bij Union gekomen.

Esther werkt in haar maatschappelijke leven bij de politie in Nijmegen. Daan heeft een eigen bedrijf in interim HR-projecten.

Door ons werk zijn we allebei ervaren in het omgaan met lastige en vertrouwelijke situaties en we zullen daar ook in deze rol bij Union zorgvuldig mee omgaan.

Wij zijn er voor jullie. Voor incidenten, vermoedens van incidenten en vragen hieromtrent. Weet je niet zeker of je wel bij ons moet zijn? Vraag het ons gewoon even.

Als er sprake is van seksuele intimidatie kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt met eerste vragen, of twijfels om je verhaal te vertellen. Het meldpunt is 24/7 bereikbaar op 0900-2025590.

Het kan belangrijk zijn iemand anders bij een vraag of een probleem te betrekken. Dat overleggen we dan met je. We zullen dat nooit zonder jouw toestemming doen.

Onze activiteiten vallen onder de verantwoordelijkheid van het Bestuur. Wij rapporteren hen aan het eind van het seizoen of er meldingen zijn geweest, van welke aard deze waren en hoe voortgang en afsluiting hebben plaatsgevonden.

Wij zien met jullie uit naar een veilig, sportief en plezierig nieuw hockeyseizoen!

Esther de Kluijs,[email protected], 06-51141254

Daan van Breda,[email protected], 06-57998107

 


20-8-2019
Keeperstassen ophalen

Ze zijn er weer .................de keeperstassen voor het nieuwe seizoen!

Afhaaldatum:

Maandag 26 augustus van 20:00 uur tot 22:00 uur, tijdens de Coachavond.

De tassen kunnen worden opgehaald in de kelder van het Union clubhuis.

Come and get them!Bijlage: Union Hockey beleid keepersmaterialen.doc
19-8-2019
Start trainingen en keeperstraining

De trainingen voor alle teams starten op maandag 26 augustus.
Dat geldt ook voor de keeperstrainingen m.u.v. de keeperstraining jongste jeugd keepers die een week later start.
De coachavonden voor de junioren en jongste jeugd zijn eveneens op maandag 26 augustus. 
Voor een aantal teams start de competitie reeds op zaterdag 31 augustus. Dit betreft met namen de eerstelijns teams in de A en B-categorie maar ook voor teams die in een poule van 4 spelen.
Voor alle andere teams wordt er op die dag een oefenwedstrijd georganiseerd.
De competitie start voor iedereen op zaterdag 7 september. 
15-8-2019
coachavonden maandag 26 augustus

Op maandag 26 augustus vindt wederom de coachavond plaats op de Kluis voor de coaches van de jongste jeugd en jeugd. Deze avond omvat naast algemene informatie ook een workshop.  

 

Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 – 20.15 uur

Algemene informatie voor coaches jongste jeugd 

20.15 – 21.00 uur

Workshop hockeytechniek voor alle coaches (jongste jeugd en junioren)

21.00 – 22.00 uur

Algemene informatie voor coaches junioren


Workshop hockey
De workshop ‘Lopen met de bal’ is interessant voor alle coaches, dus ongeacht je kennis van het hockey en/of ervaring als coach. Na een korte introductie (wat is lopen met de bal, wat kun je er mee, waar moet je op letten bij het lopen en hoe kun je spelers hierin begeleiden) is er ruimte om vragen te stellen en van elkaar te leren. De workshop wordt afgesloten met een aantal coachtips.

Natuurlijk zijn er nog veel meer hockeytechnieken die jou als coach verder kunnen helpen. Daarom horen we na afloop graag hoe je de workshop hebt ervaren en of je belangstelling hebt in een vervolg. 

Keeperstassen en maskers
Ook kun je deze avond de keeperstassen en maskers voor jouw team ophalen.

 

Graag zien we je op maandag 26 augustus.  

Gertie Karsten, verenigingsmanager)
Edo Sprokholt, breedtesport coördinator
Wouter Grijs, topsport coördinator

10-8-2019
Schema uitwisseling Union/NMHC/QZ

Op maandag 26 augustus starten alle trainingen.
Die dag zijn ook de coachavonden voor de coaches junioren en jongste jeugd.
Jongste jeugd 19.30 uur in het clubhuis
Junioren 21.00 uur in het clubhuis
Tevens kunnen die avond de keeperstassen worden opgehaald.
Zaterdag 31 augustus is een oefenwedstrijd voor alle junioren - en jongste jeugd teams.
Zie voor het concept speelschema de bijlage.Bijlage: Uitwisseling Union NMHC QZ 31082019 (2).xlsx
7-7-2019
Trainingen en wedstrijden in voorbereiding tot maandag 26 augustus

In de bijlage de reserveringen voor trainingen en wedstrijden tot maandag 26 augustus.
Op die dag gaat het reguliere trainingsschema in en gelden de trainingstijden uit dat schema.


Bijlage: Schema trainingen voorbereiding (2).xlsx
26-6-2019
We hebben een nieuwe sponsorcommissie

Union heeft een nieuwe sponsorcommissie. In de commissie zitten Ron Doornink, Walter Fauser, Poen Buijs, Bas Janssen, Jeroen Appel en Martijn Jacobs. Tijdens de eerste bijeenkomst zijn er samen met penningmeester Roel Straetemans en voorzitter Marie-Jeanne Giesberts direct plannen gemaakt over de invulling van de commissie.

De commissie gaat in fasen aan de slag
In de eerste plaats gaan de commissieleden contact opnemen met de huidige sponsoren om de bestaande sponsorcontracten te bespreken. Daarna gaat de gloednieuwe commissie nieuwe sponsoren enthousiasmeren voor Union. Bovendien gaat ze nadenken over de oprichting van een Union businessclub en over het starten van nieuwe initiatieven. Het doel is om Union aantrekkelijk te maken voor lokale en regionale bedrijven.

‘Sponsoren zijn een wezenlijk onderdeel van onze vereniging’
Voorzitter Marie-Jeanne: ‘We willen dat de sponsoren ook echt voelen dat ze een wezenlijk onderdeel uitmaken van onze vereniging. Veel lokale en regionale bedrijven en ondernemers ondersteunen Union. Dat doen ze omdat ze zich betrokken voelen bij de club. Omdat ze een band met onze vereniging hebben. Dat waarderen wij enorm. En we willen dat onze sponsoren deze waardering ook echt ervaren. Hiervoor gaat onze sponsorcommissie zich 100% inzetten!’

Op de foto staat de nieuwe sponsorcommissie. V.l.n.r. Bas Janssen, Marie-Jeanne Giesberts, Jeroen Appel, Martijn Jacobs, Roel Straetemans, Ron Doornink, Walter Fauser, Poen Buijs.
15-10-2018
AED RKHV Union en VV Union.

Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Dat apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen.

Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over om ter plaatste te komen.

 

Bij Union hockey en Union voetbal beschikken we over een gezamenlijke AED

 

In beide clubhuizen hangt de sleutel van de AED achter de bar.

Afgelopen mei heeft deze AED het leven gered van een ouder van een bezoekende club.


https://www.e-pages.dk/degelderlander/15514/article/793599/35/2/render/?token=57681bb288203c9843c269d3321933fa


De locatie van de AED is gewijzigd. Hij hangt nu aan de muur van het kleedkamergebouw van RKHV Union nabij de verbindingspoort tussen beide complexen.

JUNIOREN
1-7-2019
Union start pilot met MC2

We starten een pilot met MC2. Dit team wordt komend seizoen een echt opleidingsteam. Dit betekent dat MC2 net zo vaak gaat trainen als het eerstelijnsteam MC1.

Toegewezen coach
Ook krijgt MC2 een coach toegewezen vanuit Union. We begeleiden deze coach vanuit de technische staf. Hierdoor kunnen we ook bij MC2 extra aandacht aan de tactische en technische begeleiding besteden. 

Kwaliteitsverschil tussen eerste en tweede team
De belangrijkste reden is dat we vinden dat er de afgelopen jaren een te groot verschil in kwaliteit ontstaat tussen de eerstelijnsteams en de tweede teams. Dat heeft enkele nadelen gehad. Onder andere voor de doorstroming van de speelsters van het tweede team naar het selectieteam. Dat willen we veranderen. Daarom starten we dit seizoen met deze pilot.

Evaluatie
We evalueren het resultaat aan het eind van het seizoen. We kijken dan wat de pilot heeft opgeleverd. Of de speelsters er blij mee zijn en of de speelsters uit het tweede team makkelijker kunnen aanhaken bij het eerste team. Als de pilot positief uitvalt, kijken we of we ook in de andere lagen deze stap zetten.
28-2-2016
Kilometervreter

SENIOREN
6-8-2019
Speelsters gezocht

Union Dames 2 (Reserve Hoofdklasse) is op zoek naar speelsters. Ben jij een enthousiaste hockeyster die met ons 2x per week wil trainen & strijden om het kampioenschap? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Heb je interesse of wil je meer informatie, stuur dan een berichtje naar [email protected]
JONGSTEJEUGD
13-8-2019
Funkey op Union

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Om kinderen tussen de 3,5 tot 6 jaar oud leuk en op een natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey. Funkey is meer dan hockey. Plezier in bewegen staat voorop. Vandaar de naam Funkey: FUN in goed leren bewegen, dat is de KEY.

 

Wat is het doel?

Het gaat bij Funkey om de motorische ontwikkeling van kinderen. De lessen zijn aangepast aan het ontwikkelingsniveau van deze leeftijdsgroep. De Funkey hockeyers komen tijdens de lessen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen zoals loopscholing, hand- oog coördinatie, evenwichtsvormen en ruimtelijke oriëntatie. De grondvormen worden gecombineerd met vormen van hockey zoals spelen, aannemen, lopen, scoren en afpakken van de bal. Gaandeweg zal er vanuit een breed georiënteerde motoriek stapsgewijs gewerkt worden aan de verschillende hockey technieken.

Op die manier leren de Funkey hockeyers op een leuke en veilige manier sportief te bewegen. Dit doen ze samen met andere Funkey hockeyers waardoor ze leren samen werken en spelen. Hier hebben de Funkey hockeyers zowel op het hockeyveld als daarbuiten profijt van.

 

Wanneer en waar zijn de funkey lessen?

We trainen op woensdag van 15.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 17.00 tot 18.00 uur bij Union. Funkey wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. De lessen worden vanaf  26 augustus gegeven door een ervaren trainer van Union. Dit zal in combinatie zijn met een assistent. Dit stelt ons in staat om de lessen zoveel mogelijk op het individuele kind aan te passen.

 

Wat heeft een kind nodig?

Gemakkelijk zittende kleding, het liefst sportkleding, en sportschoenen/gymschoenen. Het dragen van bescherming is verplicht d.w.z. scheenbescherming en bitje. Deze zijn te leen of kunnen zelf aangeschaft worden. Specifieke hockeymaterialen zoals hockeyschoenen en een hockeystick zijn niet nodig.

 

Keertje mee doen? Mail voor deelname aan een proefles naar [email protected]

SPONSORS
18-5-2019
Volvo clubbonus!

€ 500 of € 1000 VOOR JE CLUB!

DANKZIJ DE CLUBBONUS ONTVANGEN DE HOCKEYVERENIGINGEN, WAARMEE HENK SCHOLTEN | VOLVO EEN SAMENWERKING HEEFT € 1.000! BIJ AANSCHAF VAN EEN NIEUWE AUTO! EN €500 BIJ AANSCHAF VAN EEN AUTO DIE VOORZIEN IS VAN HET VOLVO SELEKT LABEL

Volvo Cars Nederland B.V. is al enige jaren official Partner van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Om hockey niet alleen op topniveau maar ook lokaal te ondersteunen, is de Volvo Clubbonus ontwikkeld.

Deze Clubbonus is een initiatief van de Volvo importeur met de dealers. Henk Scholten en Volvo keren samen vervolgens deze bonus van € 1.000 uit aan de Hockeyvereniging indien een lid of de ouders van een jeugdlid een nieuwe Volvo koopt of least bij één van de vestigingen van Henk Scholten Volvo. Deze vindt u in Arnhem, Nijmegen, Ede, Tiel en Culemborg.

Maar er is nieuws!

Henk Scholten en Volvo breiden de Hockey Clubbonus nu verder uit. Vanaf nu is er ook een Hockey Clubbonus bij aanschaf van een gebruikte Volvo van het Volvo Selekt label, een Volvo niet ouder dan 5 jaar en met maximaal 150.000km ervaring! Voor elke Volvo Selekt aankoop ontvangt de club maar liefst EUR 500!

Lees meer op de site van Henk Scholten Volvo: https://www.henkscholten.nl/nieuws/hockey-clubbonus/.Bijlage: 028_HenkScholtenArnhem_HCB_Advertentie_264x186_RKHVUNION.pdf
TOPHOCKEY
9-8-2019
Zorg voor een vliegende start van onze Dames en Heren 1!

Na de zinderende competitie van afgelopen seizoen en een bloedhete zomervakantie zijn onze beste spelers en speelsters er weer helemaal klaar voor. De voorbereiding van het nieuwe seizoen voor Heren en Dames 1 is gestart. En ze hebben er zin in!

 

Het voorprogramma is om te smullen voor de hockeyliefhebber. 

Zowel de heren als de dames spelen oefenwedstrijden tegen interessante tegenstanders en toernooien op hoog niveau. Een uitstekende manier om goed voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen.

 

Wil je onze toppers in actie zien?

Dat kan. Graag zelfs. Ze vinden het superleuk als je ze komt aanmoedigen. Hieronder vind je alle oefenwedstrijden op een rij.

 

Zondag 11 augustus

D1 speelt om 12:00 en 13:00 een drieluik tegen Cartouche en Leonidas op Cartouche

H1 - Eindhoven H1, 14:45 op Union

 

Dinsdag 13 augustus

D1 - Wit Rusland, 20:30 op Push

 

Vrijdag 16 augustus

H1 - Geel zwart H1, 20:30 op Geel zwart

 

Zondag 18 augustus

D1 - Zwolle D1, 12:45 op Zwolle

H1 - Zwolle H1, 14:45 op Zwolle

 

Dinsdag 20 augustus

D1 - Nijmegen D1, 20:30 op Union

 

23, 24, 25 augustus

H1 speelt een toernooi op MEP

 

Zondag 25 augustus

D1 - Almere D1, 12:45 op Union

 

Dinsdag 27 augustus

D1 - Wageningen D1, 20:30 op Union

 

Zondag 1 september

D1 - Groningen D1, 12:45 op Groningen

H1 - HOD, 14:45 op Union

 

Donderdag 5 september

H1 - QZ H1, 20:30 op Union


Vrijdag 6 september

D1 - Gooische D1, 20:30 op Gooische

 

Zondag 8 september

D1 - Schaerweijde D1, 12:45 op Union

H1 - Were Di H1, 14:45 op Were Di

 

Zondag 15 september, START COMPETITIE

Om 12:45 start Dames 1 hun eerste competitiewedstrijd tegen Schaerweijde dames 1, vervolgens speelt Heren 1 hun eerste competitiewedstrijd tegen IJseloever heren 1, allebei de wedstrijden zijn thuis op de kluis.

 

HUISWERKBEGELEIDING
21-8-2019
Studiebegeleiding Nijmegen

Studiebegeleiding werkt al jaren samen met hockeyclub Union. Als Union-lid is het zelfs mogelijk om korting te krijgen op de tarieven van onze modules.

Waarom heeft Union Studiebegeleiding op haar terrein uitgenodigd?

Sport voor schoolgaande jeugd is gezond in vele opzichten. School/studie is verplicht tot 16 jaar, kwalificatieplicht tot 18 jaar. Beiden zouden niet in de knel mogen komen. Een training of wedstrijd afzeggen vanwege toetsen op school of een onvoldoende halen vanwege trainingstijden is beide goed te voorkomen met studiebegeleiding.

De meest geschikte plaats voor studiebegeleiding is de sportclub. Leerlingen fietsen na school daar naartoe. De planning van de studie rondom de sport, het kwalitatief goed leren of maken van huiswerk is verzekerd.

Wat onderscheidt Studiebegeleiding Nijmegen van reguliere huiswerkbegeleiding?

Huiswerk maken is helaas niet voor elke leerling even leuk of even makkelijk. Ouders maken zich vaak zorgen, maar kunnen weinig doen. Met als gevolg dat er thuis discussies kunnen ontstaan waar niemand op zit te wachten. Wanneer huiswerkbegeleiding niets anders is dan het toezicht houden op leerlingen of zij hun huiswerk wel maken, is dat een te vrijblijvende oplossing. Het puberbrein is zich volop aan het ontwikkelen. Plannen en organiseren, werkgeheugen en concentratie, zelfreflectie en uitstelgedrag, daarover is de laatste decennia zoveel meer bekend. Als er niet tijdig deskundig wordt meegekeken naar die ontwikkeling, kan dat nadelige gevolgen hebben voor de schoolcarrière van de leerling en zelfs voor een vervolgstudie of loopbaan. Studiebegeleiding Nijmegen maakt hierin het verschil.

Bij Studiebegeleiding Nijmegen brengen we de functies en vaardigheden die nodig zijn voor goed studeren bij iedere leerling persoonlijk in kaart. Wat nog onvoldoende ontwikkeld is, trainen we, zodat de leerling verzekerd is van leersucces. Voor nu en in de toekomst. Zowel de ouders als de leerlingen waar wij mee werken weten dit. Niet voor niets kiezen de meeste ouders en leerlingen voor Studiebegeleiding Nijmegen. Huiswerkbegeleiding geven kan iedereen, maar leersucces in de kortste tijd bereiken, is vakmanschap. En die vind je bij ons!

Voor tarieven en verdere informatie kunt u terecht op onze website https://studiebegeleidingnijmegen.nl/.

UNION SHIRTS
23-8-2019
UPDATE: Bericht met betrekking tot uitgifte shirts (ruilen) en uitgifte shirts nieuwe leden;

In tegenstelling tot het eerder geplaatste bericht waarin wij aangaven dat na 23 augustus een voucher verstuurd zou worden voor het afhalen moeten wij door een vertraging in levering melden dat wij op dit moment verwachten dat deze mail donderdag 29 augustus verstuurd zal worden.

Beste leden, nieuwe leden,

Graag informeren we jullie over de uitgifte van de union shirts.

Leden die ingeleverd hebben en retour dienen te ontvangen

Voor deze groep leden geldt dat zodra de beschikbare maten aanwezig (na 23 augustus) zijn er een mail verzonden zal worden waarna het shirt af te halen is. 

(Neem inleverbericht mee wat je ontvangen hebt bij het inleveren)

Nieuwe leden

Deze groep leden ontvangt na 23 augustus een mail met een voucher waarmee bij  Spac Sport een shirt afgehaald kan worden , de shirtbijdrage zal na verwerking van de vouchers via de contributie geïnd worden.

Nieuwe leden die in een eerste lijns team gaan spelen, ontvangen deze mail niet die ontvangen een shirt met rugnummer via de manager.

(Voucher dient uitgeprint mee genomen te worden naar Spac Sport – zonder print = geen shirtuitgifte)

vragen : [email protected]

3-8-2019
Bericht met betrekking tot uitgifte shirts (ruilen) en uitgifte shirts nieuwe leden;

Beste leden, nieuwe leden,

Graag informeren we jullie over de uitgifte van de union shirts.

Leden die ingeleverd hebben en retour dienen te ontvangen

Voor deze groep leden geldt dat zodra de beschikbare maten aanwezig zijn (na 23 augustus) er een mail verzonden zal worden waarna het  shirt af te halen is. 

(Neem inleverbericht mee wat je ontvangen hebt bij het inleveren)

Nieuwe leden

Deze groep leden ontvangt na 23 augustus een mail met een voucher waarmee bij  Spac Sport een shirt afgehaald kan worden , de shirtbijdrage zal na verwerking van de vouchers via de contributie geïnd worden.

Nieuwe leden die in een eerste lijns team gaan spelen, ontvangen deze mail niet die ontvangen een shirt met rugnummer via de manager.

(Voucher dient uitgeprint mee genomen te worden naar Spac Sport – zonder print = geen shirtuitgifte)

vragen : [email protected]

22-7-2016
Kledingreglement 2016-2017

Meer informatie m.b.t. het kledingreglement is te vinden na inloggen onder "Vereniging".

Inloggen