GHockey_H-Hockey

H-hockey

H-hockey wordt al sinds 1974 in Nederland gespeeld

H-hockey wordt op verschillende niveaus gespeeld, de laagste klasse is de 5e en het hoogst haalbare is Superleague. In de 5 tot en met de 1e klasse wordt er gepeeld met één keeper en 3 veldspelers, in de hoofdklasse en de superleague wordt er gespeeld met één keeper en vier veldspelers.
H-Hockey
De sticks die wij gebruiken zijn hetzelfde als bij de valide sport Floorball. Deze zijn van hard plastic of carbon met een bepaalde hars soort. Ook de bal die wij gebruiken is hetzelfde als bij Floorball, hij is van hardplastic met gaten erin. Een wedstrijd duurt met rust erbij een half uur en je speelt er 2 of meer per toernooidag. Er worden 4 tot 6 toernooidagen georganiseerd per jaar door het gehele land.

Het H-hockeyteam van Union is in 2005 ontstaan doordat een aantal vrienden niet wilde stoppen met rolstoelhockey. Deze 4 vrienden hockeyen allemaal al meer dan 12 jaar. Omdat Union nieuw was in de competitie moesten we beginnen in de laagste klasse. Hier zijn we ongeslagen kampioen geworden. Na een aantal succesvolle jaren spelen wij nu weer op niveau namelijk de eerste klasse.

Wij trainen één keer in de twee weken in de sporthal van de Sint Maartenskliniek op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens de training besteden wij aandacht aan:
  • Conditie
  • Techniek
  • Strategie
  • Teamgeest
Wil je meer informatie over rolstoelhockey of wil je een keer een training meemaken? Neem dan eens een kijkje op onze site www.unionrolstoelhockey.nl en neem contact op met Joost Campman, coördinator rolstoelhockey Union.
[email protected]

Rolstoelhockey landelijke competitiedag

Jaarlijks wordt een landelijke competitiedag georganiseerd. Dit jaar vindt deze op 7 november plaats in de Jan Massinkhal in Nijmegen onder auspiciën van het Union team: Union Quick Sticks H1! Daarvoor zijn vele vrijwilligers nodig. Meld u aan bij Joost Campman ([email protected]).

Rick Spitzen geselecteerd

de KNHB heeft de selectie voor het Nederlands handvoortbewogen rolstoelhockey team bekend gemaakt en een van de nieuwe aanwinsten is Unionist Rick Spitzen!
Rick zal zijn debuut maken tijdens de Paragames te Breda die zullen worden gespeeld op 7,8 en 9 oktober met de deelnemende landen Zweden, Tsjechië, België en Nederland.