hockey jongste jeugd

In de eerste hockeyjaren leren kinderen het hockeyspelletje spelenderwijs kennen.

We beginnen met spel.
Om in te spelen op de belevingswereld van de jongste groep hockeyers (benjamins en funckey) werken we door middel van spel aan het algemene plezier in bewegen. Door een veelzijdig aanbod met gebruik van verschillende materialen werken we langzaam aan de verschillende hockeytechnieken.

In de F-jeugd komt er meer aandacht voor techniek.
In de F-jeugd maakt het spel gedeeltelijk plaats voor een verhoging van het oefenen van de technische vaardigheden. Ook hierbij geldt dat we het trainen van technische vaardigheden in een plezierig en spelenderwijs jasje gieten, maar het doel verplaatst van 'algemene plezier in bewegen' naar 'het aanleren van technische vaardigheden'. In deze leeftijdscategorie maken de kinderen voor het eerst kennis met hockey als wedstrijdvorm binnen een georganiseerde competitie. Om deze reden zal het spelgericht trainen bijdragen aan het begrijpen en herkennen van het hockeyspelletje.

In de E-jeugd staan techniek en spelinzicht centraal.
In de E-jeugd staat het aanleren van technieken en spelinzicht centraal. Kinderen in deze leeftijdscategorie zijn in staat zelfreflectie toe te passen en worden zich hierdoor meer bewust van hun eigen lichaam en kunde. Hun fijne motoriek wordt beter, waardoor het mogelijk wordt om meer te focussen op techniek. De combinatie van spelinzicht, spelregel kennis en aandacht voor techniek maakt het mogelijk om spelsituaties te gaan trainen. Het doel blijft het aanleren van techniek.

Het allerbelangrijkste: algemene ontwikkeling en plezier!
Samenvattend staan algemene ontwikkeling en het plezier in bewegen centraal. Om deze reden selecteren we niet binnen de jongste jeugd (benjamins t/m E8) op basis van het hockeyende vermogen van het kind. Het streven is om de kinderen in te delen binnen een team met gelijke motivatie, sociale connectie, hockeyervaring en waar mogelijk de woonomgeving.

Trainingen
Wat neem je mee?

Wanneer train je?

Wie Hoe vaak Wanneer
Funckey/Benjamins (woensdag) 1x per week woensdag 16.30u – 17.30u
Funckey/Benjamins (donderdag) 1x per week donderdag 17.00u- 18.00u
F-tallen 1x per week donderdag 17.00u – 18.00u
E6-tallen 1x per week woensdag 16.30u – 17.30u
E8-tallen 2x per week dinsdag 17.00u – 18.00u
en vrijdag 16.30u – 17.30u

In welke groep zit je?

Categorie Leeftijd Mogelijke spelvorm
Funckey 4 tot 6 jaar Alleen training
1e jaars F-tal (Benjamins) 6 jaar Alleen training
2e jaars F-tal 7 jaar 3- en/of 6-tal hockey
1e jaars E-tal 8 jaar 6-tal hockey
2e jaars E-tal 9 jaar 6- en/of 8-tal hockey