Tophockey selectiebeleid

Naast de breedtesport, het fundament van onze vereniging, wil Union tophockey spelen.

Wij hebben ambitie.
Onze Heren 1- en Dames 1-teams spelen al jarenlang op overgangsklasse niveau. En wij willen dat alle eerstelijns jeugdteams in de hoogst haalbare competities spelen. De eerste A- en B-jeugdteams willen we in de landelijke competities laten spelen. Alle selectieteams trainen daarom 3x per week. 

Wij vinden dat ontwikkeling en plezier hand en hand moeten gaan. 
Zeker bij de jeugd. Daarom streven we ernaar om elk individueel jeugdlid zichzelf  maximaal te laten ontwikkelen én zo veel mogelijk spelplezier te bieden. Jeugdspelers kunnen zich in een korte periode enorm ontwikkelen. Daarom maken wij nog geen onderscheid tussen tophockey en breedtehockey op jonge leeftijd. Wij werken met zogenaamde opleidingsteams in de meiden D- en C-jeugd (MD2 en MC2). Waar mogelijk passen we dit ook toe bij de jongenslijn als wij 3 jongens D-teams hebben.

De opleidingsteams trainen net zoals de eerstelijnsteams 3x per week en staan onder leiding van een trainer/coach. Voorwaarde voor het spelen in een opleidingsteam is dat je de ambitie hebt om op serieus niveau te willen hockeyen. Uiteindelijk is ons doel om talent uit onze eigen jeugdopleiding door te laten stromen naar Heren 1 of Dames 1.

Wij selecteren zorgvuldig.
Wij volgen het hele seizoen de ontwikkeling van alle spelers in de selectie van de junioren tophockeyteams. Na de winterstop zijn er meetraintrajecten waarbij spelers uit eerstelijns jeugdteams bij een hogere leeftijdscategorie mee mogen doen om zichzelf sneller te ontwikkelen. Daarnaast krijgen talentvolle spelers uit de opleidings- en breedteteams de kans om bij het eerstelijnsteam mee te doen.

Vanuit de A1- en B1-teams wordt de aansluiting met Heren en Dames 1 gezocht. Dit gebeurt door middel van gezamenlijke trainingen.

Aan het einde van het seizoen stellen we een trainingsgroep voor het volgende seizoen samen. Deze groep traint nog enkele keren met elkaar samen waarna we het definitieve selectieteam bekend maken.

Kom je van buiten Union en wel je meetrainen? 
Wil jij graag tophockey spelen in onze eerstelijns of opleidingsteams ? Wil jij graag 3x per week hard trainen en serieus met jouw sport bezig zijn? Dan ben je bij Union aan het juiste adres. Stuur dan een mail naar Edo Sprokholt                                       ([email protected]

Zet in je mail:
- jouw naam
- geboortedatum
- hockeyervaring (op welke club en in welke teams heb je gespeeld? Wat zijn jouw kwaliteiten en jouw favoriete posities?)
- motivatie

Wie weet tot ziens!