hockey_hockeyschool

Hockeyschool Union

De Hockeyschool Union bestaat intussen alweer twee jaar en is uitgegroeid van 150 naar 250 kinderen. Union is trots op de insteek van de hockeyschool, veel aandacht voor (individuele) techniek in combinatie met hard werken en plezier maken. De professionaliteit van haar hockeyschool is mede te danken aan inhoudelijk goede trainingen, gecombineerd met een enthousiaste en vakbekwame trainersstaf. Nieuwsgierig naar wat de Hockeyschool nog meer doet? Lees dan verder. 

Voor wie is het?

Ben jij gemotiveerd en wil je graag wat bijleren op hockeygebied, dan ben je welkom bij de Union Hockeyschool. Bij ons maakt het niet uit of je in de top van Nederland speelt, net begint of alles daar tussenin, iedereen is welkom en wordt op zijn/haar eigen niveau uitgedaagd. Alle trainingen vinden plaats op de prachtige watervelden van Union. Intussen doen er al meer dan 250 kinderen mee, jij binnenkort ook?

Hoe ziet het eruit?

Op maandagavond vinden de trainingen van de Union Hockeyschool plaats. Elke training duurt 60 minuten waarbij je binnen verschillende stations meer te leren krijgt over verschillende hockey specifieke thema’s. Hierbij staan techniek en plezier voorop. De training vindt gelijktijdig plaats op een tweetal watervelden waarbij spelers op leeftijd en niveau verdeeld worden. Op deze manier speel je altijd samen met spelers van soortgelijke leeftijd en niveau. Naast hockey specifieke thema’s wordt er ook aandacht besteed aan het breed motorisch opleiden en het psychologische aspect van sporten, hierbij worden thema’s als: respect, willen winnen, omgaan met elkaar en samenwerking getraind. 

Wie zijn de trainers?

De trainingen worden verzorgt door het technisch kader van Union. Deze bestaat uit verschillende eigen trainers van Union, allen met veel ervaring met training geven op verschillende niveaus. 

Leeftijd en tijd

17.00 – 18.00: O9, O10, O12

18.00 – 19.00: O12, O14, O16

19.15 – 20.15: O16, O18 

* Bij hoger niveau kan afgeweken worden van bovenstaande tijden zodat er meegetraind kan worden met een hogere leeftijdscategorie 

Kosten en deelname 

Eigen leden van Union hebben deelname aan de Hockeyschool al in hun contributie zitten. Voor externe spelers geldt dat zij een gratis proefles aan kunnen vragen. Hierdoor zit je niet direct vast aan een  lidmaatschap. Wanneer besloten wordt om lid te worden van de Hockeyschool kost je dit slechts 75 euro per half jaar.

Data

De hockeyschool vindt gedurende het gehele veldhockey seizoen plaats op de maandagavond, met uitzondering van vakantiedagen. 

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen bestaan uit 10 tot 14 spelers waarbij er een of meerdere trainers per station staan, zodat er veel aandacht is voor het individu. Gedurende de training ga je met dit groepje de verschillende onderdelen af.

Is het clubhuis open tijdens de training?

Tijdens de training is het clubhuis en de bar open. Union beschikt over gratis wifi en heeft verschillende plekken waar gewerkt kan worden. Daarnaast biedt het clubhuis en terras uitzicht over de velden zodat ook de trainingen bekeken kunnen worden. 

Meer informatie en aanmelden

Voor het aanmelden voor een proefles of voor verdere vragen kan contact worden opgenomen met onze technisch manager, Edo Sprokholt: [email protected] Vermeld hierbij je leeftijd, geslacht en huidige hockeyniveau. 

Hopelijk tot snel!