EuroGames 2022

EuroGames 2022 op Union!

De EuroGames komen naar Nijmegen, van 27 tot 30 juli. Vorige edities waren in Rome en Kopenhagen en de komende jaren zijn in Bern en Wenen. Mooi rijtje dus voor Nijmegen om tussen te staan. Er staan een kleine 20 sporten op het programma, waaronder natuurlijk hockeyen.

EuroGames 2022 in Nijmegen

Wat zijn de EuroGames?

De EuroGames zijn het grootste Europese LHBTIQ+ sportevenement. Er worden meer dan 2000 sporters verwacht in Nijmegen. Het evenement staat open voor iedereen! De EuroGames vinden plaats in de week na de Vierdaagse. De feestelijke opening is op woensdagavond 27 juli en de sluiting op zaterdag 30 juli. Deze en andere sportieve en culturele evenementen vinden plaats in het centrum van Nijmegen en zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Waarom de EuroGames op Union?

Jezelf kunnen zijn, het beste uit jezelf halen en vooral plezier hebben in sport. Dat is wat iedereen wil, ongeacht religie, achtergrond, huidskleur, genderidentiteit of seksuele voorkeur. Ook binnen het hockeyen is het geen vanzelfsprekendheid om jezelf te kunnen zijn, blijkt uit een artikel op de website van de hockeybond. Daarom heeft bijvoorbeeld de KNHB ook de campagne Hockey voor iedereen gelanceerd. Bij Union Hockey zou iedereen zich moeten kunnen zijn en daarom zijn we blij dat het hockeytoernooi op onze vereniging plaatsvindt. In 2020 is Unionist Bas van de Meerendonk geïnterviewd over het hockeyonderdeel tijdens de Games. Bekijk het filmpje hier. Er wordt op Union gehockeyd van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 juli (finales op vrijdagmiddag).

Meedoen, meehelpen, meegenieten

We gaan er natuurlijk een mooi toernooi van maken. En jij vraagt je wellicht af wat je kunt doen? Wellicht wil je meehockeyen. Leuk! Je kunt je als individu opgeven en dan zoeken we een team voor je. Of je stelt zelf een team samen, dat kan natuurlijk ook. Meer info over het toernooi en registratie vind je hier. Meehelpen met het toernooi kan natuurlijk ook! Fluiten, bardienst draaien, feestje bouwen, allerlei klussen (tijdens het toernooi of in de voorbereiding). Kortom, er is veel te doen en we kunnen daarbij zeker hulp gebruiken! Stuur een mail naar [email protected] en dan nemen we contact met je op (en registreer je dan later gratis als officiële vrijwilliger). Geef daarbij dan aan dat je graag wil helpen bij het hockeyen. Natuurlijk ben je gedurende het toernooi ook van harte welkom om te komen kijken naar de wedstrijden of om een van de vele evenementen tijdens de EuroGames in de stad te bezoeken.

Vragen?

Heb je vragen of suggesties. Hoe werkt deelname als sporter, hoe kan ik meehelpen als vrijwilliger? Schroom niet! Via de mail kun je ons bereiken op [email protected]. Natuurlijk kun je ook bellen of appen met Bas van de Meerendonk: 06-42137170. En die is natuurlijk ook aanspreekbaar op de zondag op Union tijdens de thuisspeeldagen van H35A.