16 September

In memoriam Roel Straetemans

Nieuws afbeelding

In memoriam Roel Straetemans

Na een aantal dagen van onzekerheid bereikte ons het droevige en verdrietige bericht van het overlijden van ons lid en penningmeester Roel Straetemans.

Roel was een zeer betrokken lid van onze vereniging. Hij speelde sinds 2010 als gedegen linksachter in zijn veteranenteam, waar hij menig aanval op zijn kenmerkende stofzuig-manier onschadelijk maakte.

Ook is hij jaren als coach verbonden geweest bij een van de teams van zijn kinderen die hij altijd op een gezellige, vrolijke en vooral humoristische wijze coachte. Zo heeft hij in 2017 zijn meiden D3 op 1 april wijsgemaakt dat de KNHB besloten had dat vanaf die datum voorafgaand aan de wedstrijd voortaan het Wilhelmus gezongen moest worden.

Toen in 2019 de functie van penningmeester vacant kwam was het Roel die op gesprek ging bij het bestuur omdat hij vond dat hij zijn steentje moest bijdragen aan de club. Zijn functie voerde hij uit met hart voor de club: zakelijk, planmatig en geordend, altijd denkend in oplossingen en hij wilde volledige financiële transparantie voor de club en de leden, "de club is van ons allemaal” zei hij dan.

Wij moeten helaas afscheid nemen van een bijzonder mens, gedreven, humoristisch, vrolijk, direct, integer, betrokken, altijd in voor een grapje en gezelligheid. In de 10 jaar dat hij lid is van Union is hij een echte Unionist geworden.

Wij wensen zijn vrouw Cathelijne, zijn kinderen Lennart, Charlotte en Juline, familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte met dit verlies.

We gaan Roel op Union missen.

Namens het bestuur van hockeyvereniging Union

Marie-Jeanne Giesberts

Voorzitter RKHV Union